Wandelen naar inzicht, Yoga en sapvasten

Wandelen naar Inzicht’ biedt een inspirerende week waarin wandelen naar inzicht gecombineerd wordt met yoga, sapvasten.

Een unieke combinatie van ‘Wandelen naar Inzicht’, sapvasten en yoga. Deze samenwerking is met Elisa, een Portugese yogalerares met erg veel ervaring.  Door het nuttigen van verse sappen, het beoefenen van yoga en dagelijks te wandelen, in combinatie met massages, creëer je de optimale omstandigheden om je lichaam te ontgiften. Met als resultaat: meer energie en minder kilo’s. Dit programma is ontwikkeld voor mensen die in een relatief korte tijd grote stappen willen maken en energieker en doelgerichter naar huis willen terug keren.

Met de combinatie ‘Wandelen naar Inzicht’, sapvasten en yoga is het mijn doel om yoga als extra middel in te zetten om nog meer in beweging te krijgen bij mijn cliënten.  Naast massage en wandelen is yoga namelijk uitermate geschikt om emoties te laten stromen en het lichaam te detoxen.


Een vakantie met zoveel meer!
Het wandel-sapvasten-yogaprogramma bied je de ruimte om los te komen van je vaste patronen en gewoontes, ze te observeren en eventueel te doorbreken. Tijdens een korte introductie vertel ik Palmira mijn eigen ervaringen van wandelen in de natuur en yoga en over hoe het mijn leven heeft verrijkt. Ik geef je dagelijks tools mee om het beste uit deze vakantie en je leven te halen. Ik speel tijdens het hele proces een ondersteunende rol en ben te allen tijde bereid je vragen te beantwoorden. Ik neem zelf ook deel aan het sapvasten zodat ik samen met jullie in het zelfde proces zit en jullie dus optimaal kan ondersteunen.

De wandelingen en yogasessies vinden plaats in de ochtend en of late middag/avond afhankelijk van het weer. De wandelingen worden in een rustig tempo – en soms in stilte – gelopen. En enkele keren – als het weer het toelaat – worden er ook buiten yogasessies op het dakterras gegeven. De yogasessies zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. De lessen worden in het Engels gegeven en kunnen, indien nodig, door Palmira vertaald worden. Onze groep zal bestaan uit maximaal vijf personen, niet te groot, zodat er aan iedereen ruim voldoende tijd en aandacht besteed kan worden. ’s Avonds is er mogelijkheid tot het bekijken van een informatieve documentaire of een ontspannende film. Dit kan per wandel-/yogaweek verschillen, al naar gelang de behoefte van de groep.


Accomodatie
Onze keuze is  Hostel Cascais Jasmim Doce, een erg vriendelijk hostel, alle kamers beschikken over een eigen badkamer en bijna allemaal over een eigen balkon. De prijs is op basis van een of twee personen in een kamer. ‘Wandelen naar Inzicht’ adviseert echter vooral het verblijf in een éénpersoonskamer, als je alleen komt. Hierbij is het mogelijk om jezelf terug te trekken wanneer je dat fijn of nodig vindt.  In dit prettige, vriendelijke hostel, kun je genieten van de gezellige tuin en een prachtig, zonnig dakterras. Het is gelegen midden in een rustige Portugese woonwijk. Doordat hier niet volop terrasjes en restaurants zijn, kom je bij het sapvasten ook niet in verleiding. Op deze locatie is ook de yogaruimte waar in de ochtend de yogalessen gegeven worden.


Wat is allemaal inbegrepen in de prijs?

     • Je wordt opgehaald en weggebracht naar CS Cascais en we zorgen voor transfer van en naar je Hostel. Transfer van en naar de luchthaven bieden we je graag als optie aan. Laat ons even weten als je daar belangstelling voor hebt.
     • Afhankelijk van de optie die je kiest, bieden we je een overnachting in een twee of éénpersoonskamer.
     • Tijdens een introductielezing inspireer ik jou met alle technieken die mij hebben geholpen om een meer vervullende leven te leven
     • We hebben alles voor je geregeld en verzorgd, zodat jij je optimaal kunt ontspannen
     • Je ontdekt de mooie omgeving al wandelend in 6 prachtige, afwisselende wandelingen. Ook wandel je langs leuke bezienswaardigheden
     • Tijdens een fysiotherapeutische bindweefselmassages wordt er gekeken of er een lichamelijke disbalans in je lichaam aanwezig is, en zo nodig hersteld
     • De tweede massage is een klankschalenmassage, die diep op de cellen inwerkt.
     • Vijf dagen lang krijg je drie heerlijke, gevarieerde en smaakvolle sappen per dag
     • Er worden gezonde, organische, lichte maaltijden voor je bereid tijdens de opbouwdagen die volgen op de sapdagen.
     • De hele dag door is er onbeperkt kruidenthee en mineraalwater
     • Ik leg je uit hoe je de opbouwdagen thuis het best kunt voortzetten
     • Ik geef je heel veel tips over hoe je ook thuis gezond kunt leven en eten
     • Elke dag krijg je een yogales van 1,5 uur in de ochtend en soms in de avond.
     • Je leert speciale yogaoefeningen om het detoxen te bevorderen.
     • De mensen die het leuk vinden om in de avond naar een inspirerende film te kijken, bieden we een assortiment van films en video’s.
     • Je ontdekt wat je natuurlijke talenten zijn (optioneel)
     • Je gaat doelgerichter naar huis met een zelfgemaakte strategie (optioneel)
     • Je kunt leren om een outcomemodel te maken om jouw doelstellingen en dromen weer scherp te krijgen
     • Je wandelt langs bijzondere plekken en stranden waar bijna niemand komt
     • We werken met een kleine groep dus er is veel individuele aandacht voor jou
     • Je gaat uitgerust, energieker en doelgerichter naar huis terug
     • We hebben een informatieve en uitgebreide bibliotheek waaruit je onbeperkt boeken mag lenen om de opgedane kennis verder te verdiepen.

Elisa, de yoga lerares

GONGO EKVILIBRO

With a very diversified life experience and a quite a lot of life challenges and changes, I’ve realised that the yoga practice represented at all times a place where I’ve always came back to in an everyday basis, something that holds me down to my core, something that heals me and helps me to be in touch with my inner resources, enhancing my health and strength, my awareness and my presence.
In my view, relaxation (yoganidra) and meditative focus are precious components of yoga practice, as a means to help the whole being to integrate the benefits of a yoga session and to help us to energetically recalibrate and harmonize. I love to use sound to create a meditative atmosphere that helps us to gain an intensified awareness of our presence and a state of deeper tranquility. This happens with the use of sound bowls and voice resonance.


Meer dan vakantie

Wandelen naar inzicht biedt met dit programma een heerlijk ontspannen week aan op één van de prachtigste plekken van Europa waar een uitermate mild klimaat heerst en waarin je – vooral tijdens de kille maanden in Nederland – nog even kan genieten van de warmte van de zon. Deze week is zoveel meer dan een ‘vakantie’: het is genieten en rijker terugkomen! Gun jezelf deze inspirerende week. Weg uit de hectiek van alle dag met voldoende tijd voor zelfreflectie. Deze wandel-, yoga- en vijfdaagse sapvasten kuur is ideaal voor het zuiveren van lichaam en geest.

Ik kijk er naar uit je te begroeten in Cascais voor een onvergetelijke, vreugdevolle en levensveranderende genietweek! Omdat ik alleen met kleine groepen werk, lopen deze groepen snel vol. Informeer daarom tijdig of er voor deze reis nog plaatsen beschikbaar zijn, het zou jammer zijn om je te moeten teleurstellen.


Data
19-26 oktober 2019 (volgeboekt)

18-25 april 2020 (let op, in het nieuwe wandelgebied!)


Kosten

 • Verblijf in een eenpersoonskamer: € 922,- per week.
 • Verblijf twee personen € 888,- per week p.p. (op basis van twee personen in de kamer)

Niet in de prijs inbegrepen:

* De vliegreis. Deze regel je zelf. Hoe vroeger je boekt, des te goedkoper de tickets!

* Persoonlijke uitgaven

Bijzonder Portugal-anders op vakantie in Portugal

www.bijzonderportugal.nl