Wandelen naar inzicht in de Algarve

Ik organiseer dit jaar voor het eerst ook een wandelvakantie in de Algarve. Voor wie is deze vakantie bestemd? Je bent al een keer eerder komen wandelen in Cascais en hebt ervan genoten? Je vindt het concept van wandelen naar inzicht fijn en wilt dit een keer in een ander gebied ontdekken? Je bent nog nooit eerder komen wandelen maar vindt de Algarve gewoon een prachtig gebied om te ontdekken? Je wilt nog meer mooie wandelingen ontdekken maar nu in een andere omgeving? Je geniet van wandelen en van de zon? Je houdt graag van een persoonlijke aanpak? Als het antwoord op al deze vragen JA is, dan is deze week wandelen echt iets voor jou.

Dit is niet mijn vaste woonplek en ik verblijf zelf dus, net als jullie, ook op deze fantastische quinta (groot stuk landelijk grond met veel ruimte). Voor deze reis heb ik de prachtige rustige quinta van Monta Rosa uitgezocht, zeer landelijk en rustig gelegen met allemaal losstaande huisjes met erg veel privacy voor iedereen.

Dit wandelprogramma is voor mensen die in een ontspannen sfeer aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken of gewoon willen genieten van een goed verzorgde wandelvakantie. Genieten staat daarbij voorop. We maken enkele wandelingen direct vanuit ons verblijf, maar we stappen ook regelmatig in de auto om de verschillende wandelgebieden aan de kust te ontdekken. Verder staat er een leuke middag/avondexcursie op het programma naar Lagos. In dit (wandel)programma is er ook de mogelijkheid om, als je dat wil, een veranderingsproject in te gaan en of je doelen scherp te stellen, dit doen we middels een outcomemodel uit de NLP.

De wandelingen vinden vaak plaats in de ochtend en worden in een rustig tempo en soms in stilte gelopen. In de late middag/avond is er op sommige dagen ruimte om je eigen dingen te doen. Bijvoorbeeld om lekker van het zwembad genieten, een terrasje te pakken in het kleine dorpje Barão of een boek te lezen. Ook is er op deze locatie de mogelijkheid om drie yogalessen te volgen in een prachtige, ronde ruimte op dit landgoed, dit doen we in overleg. Tijdens het programma ontmoet je gelijkgestemde mensen. De groep zal maximaal uit zes personen bestaan.

Uiteraard is er ook voldoende tijd om alleen door te brengen.


Accomodatie

Onze keuze is de vriendelijke quinta van Monta Rosa die door Nederlanders beheerd wordt. Monte Rosa is gelegen in het zuidwestelijke gedeelte van de Portugese Algarve, 2 km van het authentieke dorpje Barão de S. João. Je bent er weg van het massatoerisme en je kunt heerlijk genieten van rust, natuur en frisse lucht. Een ideale uitvalsbasis voor het maken van wandelingen. Het complex beslaat vier hectare glooiend terrein met veel oude amandel-, olijf- en vijgenbomen. In rustieke stijl is een aantal oude boerenwoningen gerenoveerd, waarin sfeervolle, verzorgde accommodaties worden geboden. Allen hebben een eigen badkamer, met douche of bad. Bij elk appartement of kamer is een zitje buiten, met tafel en stoelen. Het complex wordt omgeven door een kleurrijke tuin, met diverse paadjes, terrasjes en gezellige zithoekjes met tafels, stoelen, ligstoelen, zwembad en hangmatten.
De prijs is op basis van een eenpersoonskamer. Hierbij is het mogelijk om jezelf terug te trekken wanneer je dat fijn of nodig vindt.  Op deze locatie is ook de yogaruimte waarin drie keer per week in de ochtend de yogalessen gegeven worden.


Wat zit er allemaal in de prijs inbegrepen:

 • Je wordt opgehaald en weggebracht van CS Lagos en naar de quinta gebracht.
 • Tijdens een korte introductielezing inspireer ik je met alle technieken die mijzelf hebben geholpen, om een meer vervullend leven te leven.
 • Je ontdekt de mooie omgeving al wandelend in vijf prachtige, afwisselende wandelingen. Je wandelt langs leuke bezienswaardigheden en prachtige kusten met stranden.
 • Twee driegangendiners op de quinta die verzorgd worden door een lokale kok.
 • Je wandelt langs bijzondere plekken en stranden waar bijna nooit iemand komt.
 • In geval van blessures is er fysiotherapeutische ondersteuning.
 • Een excursie naar Lagos waar je al wandelend het stadje kunt verkennen, hier zijn allemaal  leuke restaurantjes en winkeltjes te ontdekken.
 • Optioneel (eigen kosten) kun je 3x een yogales volgen, in de prachtige yogastudio.
 • Op de niet-wandeldag maken we gezamenlijk een excursie niet in de directe omgeving maar verder weg.
 • Ik  kook een keer lekker vegetarisch voor jullie.
 • Twee fysiotherapeutische bindweefselmassages waarin ik kijk of er een disbalans in het lichaam aanwezig is, die ik, zo nodig kan herstellen.
 • Ik leer je een plan van aanpak op te stellen om je doelen en wensen te realiseren waar je de rest van je leven iets aan zult hebben en dat je op alles in je leven kan toepassen. Middels een outcomemodel.
 • Ik help je om je belemmerende overtuigingen die je wensen in de weg staan, zichtbaar te krijgen, zodat je ze kunt ombuigen.
 • Twee keer per week rijden we naar het dorpje dichtbij, zodat jij je boodschappen kunt halen.
 • Je leert denken in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden.
 • Ik werk alleen met kleine groepen dus er is veel individuele aandacht voor jou.
 • Ik heb alles voor je geregeld en verzorgd, zodat jij je optimaal kunt ontspannen.
 • Je krijgt de hele dag door professionele begeleiding.
 • Je gaat doelgerichter naar huis met een zelfgemaakte strategie.
 • Je gaat uitgerust en energieker naar huis terug.
 • Je hebt een vrije dag die je kan besteden naar wens, wandelen, zonnen aan het zwembad, lezen etc.


Datum

Het event vindt plaats op
19 – 26 oktober 2019


Kosten

€ 950,- per week, voor een eenpersoonskamer/huisje met privé badkamer (exclusief vliegreis** & reis- en annuleringsverzekering)

Let op: je vliegt op Faro voor deze reis! Mocht je er een culturele trip naar Lissabon aan vast willen plakken, dan kun je de trein of bus naar Lagos nemen, je bent dan drie uur onderweg.

 

 

Impressie van de Quinta

kamer

kamer

 

de yoga ruimte

 

Omdat ik alleen met kleine groepen werk, lopen deze groepen snel vol. Informeer daarom tijdig of er voor deze reis nog plaats beschikbaar is, het zou jammer zijn om je te moeten teleurstellen.

 

———