Zelfstandig Wandelen in Portugal/Lissabon regio

Heb je zin in een gevarieerd wandelgebied? Zin in aantrekkelijker temperaturen? Een mooi wandelgebied ontdekken in Portugal? Zelfstandig op pad met goede Nederlandstalige beschrijvingen? Genieten van de mediterrane keuken van Portugal? Genieten van Portugese wijnen?

 

8-daagse wandelweek door het natuurpark Sintra-Cascais:

Je gaat het natuurgebied rondom het gezellige stadje Cascais al wandelend verkennen. In de late middag is er tijd om het levendige stadje te ontdekken en langs de boulevard te flaneren of als het weer het toelaat nog even op het strand te zonnen. Cascais heeft een leuke wandelboulevard, de Paredão. Hier wordt ‘s avonds geflaneerd en gesport. In het centrum zijn veel restaurantjes en gezellige cafeetjes. Hier komen zowel locals als toeristen om te genieten van de mediterrane keuken. Naast alle wandelmogelijkheden vind je in de omgeving van Cascais prachtige stranden en bijzondere kastelen en kloosters die een bezoekje waard zijn. Ondanks dat Cascais een strandplaats is, is het in de winter ook nog erg levendig. Je verblijft in een air B&B of Hotel naar keuze (prijzen verschillen afhankelijk van keuze en hoog of laagseizoen).

Wat dit wandelgebied uniek maakt is dat het een range heeft aan zeer afwisselende landschappen en natuur. De ene keer loop je langs ruige kliffen met prachtig uitzicht over een strakblauwe zee, de andere keer wandelen we in de diep groene mystieke bossen van natuurgebied Sintra, vervolgens wandel je langs ruïnes en grafheuvels in dit gebied en is de vegetatie weer veel meer open en laag. Al wandelend kom je langs veel van de bezienswaardigheden en stranden van het gebied. Zo is elke dag een nieuwe belevenis en verveel je je nooit! Wat deze reis verder interessant maakt is dat je tijdens de wandelingen langs veel bezienswaardigheden loopt, zo krijgt je “the best of both worlds”: natuur en cultuur. Ook is er de mogelijkheid om een rustdag te nemen om het bijzondere stadje Sintra te bezoeken. Sintra, de Maanberg, is een magische, mysterieuze plaats die met al zijn kastelen, paleizen en tuinen door de UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Zeker een bezoek waard is prachtige tuin van Quinta da Regaleira, een tuin die bol staat van de symboliek van de tempeliers. Het is een tuin met een echte initiatie bron, die tot ver onder de grond reikt en een ondergronds gangenstelsel heeft. Kortom: je verveelt je niet en wordt niet alleen ondergedompeld in de prachtige natuur maar ook in de cultuur van de regio. Mocht je met een groep willen boeken dan is dat uiteraard ook mogelijk, tot maximaal 10 personen.

Een meevaller is dat je ook nog eens supergoedkoop tickets naar Lissabon kan boeken, vanaf Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Brussel. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper!

Goedkope tickets te vinden via o.a. www.momondo.nl

 

De wandeltochten (gemiddeld 12 km per dag)
Je loopt de wandelingen geheel zelfstandig met behulp van een goede Nederlandstalige beschrijving. De meeste wandelingen duren 4 à 5 uur en gaan over heuvelachtig -soms ruig- terrein. Op de wandelpaden liggen vaak losse keien: wandelschoenen met een goede profielzool zijn zeker aan te raden. Er worden kleine hoogten overbrugd (0-450 meter). De temperatuur kan tijdens de wandelingen veranderen, van erg warm met zon en weinig wind, naar fris met bewolking en wind. Om deel te kunnen nemen aan de wandelingen heb je een redelijke basisconditie nodig. Er wordt regelmatig langs een leuk plaatsje gewandeld waar even iets genuttigd kan worden.

 

Het 8-daagse wandelarrangement is inclusief:

7 overnachtingen in een leuke air B&B (zonder ontbijt, maar met goede keuken om zelf ontbijt te bereiden) of in een middenklasse drie sterrenhotel, centraal gelegen in Cascais (kamers met zeezicht en balkon en douche/toilet) met ontbijt (meerprijs vanaf 200 euro p.p. )

Dagelijks ophalen en wegbrengen naar de wandelbestemming en/of  met de bus(inclusief buskaartje)

1x welkomst diner in authentiek Portugees restaurant om kennis te maken.

Nederlandstalige reisbegeleiding en uitgebreide beschrijvingen van de wandelingen.

Goede kaart van Cascais in kleur

 

Niet inbegrepen zijn:

Heen- en terugreis (vliegveld Lissabon)

Transfer vliegveld Lissabon – Cascais – vliegveld Lissabon

Overige avondmaaltijden

Uitgaven van persoonlijke aard, zoals drankjes en entree prijzen kastelen

Optioneel bezoek aan Sintra, uitgaves op vrije dag

Toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)

Verzekeringen, ik adviseer je een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten

 

8-daagse wandelvakantie Cascais vanaf € 369-(laagseizoen)

Prijs is per persoon op basis van 2-persoonskamer in een air B&B exclusief ontbijt

Prijzen zijn berekend in het laagseizoen

Wandelen naar inzicht heeft als filosofie dat je echt in de natuur aanwezig bent en stimuleert daarom het gebruik van goede beschrijvingen en kaarten. Ik ben geen voorstander van met een GPS in de natuur te wandelen, om die reden heb ik zeer goede uitgebreide beschrijvingen geschreven. Mocht je echt niet zonder gps de natuur in willen laat het dan even weten. Er zijn mogelijkheden om ook met een gps te wandelen, ik ben er echter geen voorstander van.

Voor meer informatie of aanmelden even een berichtje sturen naar info@wandelennaarinzicht.nl